Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275

Kawa organic

Kawa Organic
Kawa dla wielu ludzi jest produktem codziennego spożycia, dlatego zmiana mentalności w zakresie konsumpcji kawy organicznej przyniesie wielkie korzyści w skali globalnego ekosystemu, jak i naszego zdrowia.
Na organicznych plantacjach, owoce kawy dojrzewają w cieniu koron wysokich drzew nie naruszając naturalnego środowiska ptaków. Ekologiczne plantacje kaw wzbogacają i chronią glebę oraz środowisko wodne, a co ważne dla ochrony środowiska ograniczają wycinanie lasów tropikalnych i nie ingerują w środowisko naturalne.
Kawa organiczna uprawiana jest w małych AGROEKOLOGICZNYCH GOSPODARSTWACH, położonych w regionach gdzie panują doskonałe warunki klimatyczne, sprzyjające jej naturalnemu rozwojowi. Głównie są to domowe, małe farmy, gdzie całe rodziny w czasie jednego zbioru po kilka razy dochodzą do jednego krzewu by ręcznie zrywać tylko zdrowe, kolejno dojrzewające w słońcu owoce.Dzięki długo dojrzewającym owocom kawa uzyskuje cechy nieporównywalne z kawą z upraw przemysłowych. Eko kawa uprawiana jest bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych i sztucznych nawozów, pestycydów, herbicydów, a jedne nawozy jakie są stosowane są w 100% organiczne, często z pulpy owoców kawowca. Płodozmian sprawia, że ziemia na której uprawia się kawę nie wyjaławia się a ŻYZNE GLEBY DOSTARCZAJĄ KAWĘ O WYSOKIEJ AKTYWNOŚCI BIOLOGICZNEJ co kwalifikuje ją do żywności naturalnie zdrowej.
Na organicznych plantacjach kawy, kwitnące krzewy wyglądają jak obsypane śniegiem, a wokół roznosi się zapach jaśminu. Dzięki ekologicznym naturalnym sposobom uprawy, kawa ma smaczniejsze owoce i lepsze wartości odżywcze, większą zawartość witamin i antyoksydantów, dłużej zachowuje świeżość.
Certyfikowana organiczna kawa w Cafe Creator jest uprawiana i produkowana przy jednoczesnym przestrzeganiu surowych standardów nakreślonych przez obowiązujące przepisy Rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007. Proces uprawy oraz wszystkie etapy produkcji, przygotowania i dystrybucji jest regulowany i spełnia określone warunki, aby otrzymać certyfikację.

Wszystkie nasze ekologiczne kawy mają świadectwa wystawione na podstawie kontroli potwierdzającej, że kawa została otrzymana zgodnie z zasadami produkcji i kontroli upraw ekologicznych, co oznacza , że ścisłe standardy pracy zostały spełnione.
Nasze certyfikaty
Kawa Organic
Kawa dla wielu ludzi jest produktem codziennego spożycia, dlatego zmiana mentalności w zakresie konsumpcji kawy organicznej przyniesie wielkie korzyści w skali globalnego ekosystemu, jak i naszego zdrowia.
Na organicznych plantacjach, owoce kawy dojrzewają w cieniu koron wysokich drzew nie naruszając naturalnego środowiska ptaków. Ekologiczne plantacje kaw wzbogacają i chronią glebę oraz środowisko wodne, a co ważne dla ochrony środowiska ograniczają wycinanie lasów tropikalnych i nie ingerują w środowisko naturalne.
Kawa organiczna uprawiana jest w małych AGROEKOLOGICZNYCH GOSPODARSTWACH, położonych w regionach gdzie panują doskonałe warunki klimatyczne, sprzyjające jej naturalnemu rozwojowi. Głównie są to domowe, małe farmy, gdzie całe rodziny w czasie jednego zbioru po kilka razy dochodzą do jednego krzewu by ręcznie zrywać tylko zdrowe, kolejno dojrzewające w słońcu owoce.Dzięki długo dojrzewającym owocom kawa uzyskuje cechy nieporównywalne z kawą z upraw przemysłowych. Eko kawa uprawiana jest bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych i sztucznych nawozów, pestycydów, herbicydów, a jedne nawozy jakie są stosowane są w 100% organiczne, często z pulpy owoców kawowca. Płodozmian sprawia, że ziemia na której uprawia się kawę nie wyjaławia się a ŻYZNE GLEBY DOSTARCZAJĄ KAWĘ O WYSOKIEJ AKTYWNOŚCI BIOLOGICZNEJ co kwalifikuje ją do żywności naturalnie zdrowej.
Na organicznych plantacjach kawy, kwitnące krzewy wyglądają jak obsypane śniegiem, a wokół roznosi się zapach jaśminu. Dzięki ekologicznym naturalnym sposobom uprawy, kawa ma smaczniejsze owoce i lepsze wartości odżywcze, większą zawartość witamin i antyoksydantów, dłużej zachowuje świeżość.
Certyfikowana organiczna kawa w Cafe Creator jest uprawiana i produkowana przy jednoczesnym przestrzeganiu surowych standardów nakreślonych przez obowiązujące przepisy Rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007. Proces uprawy oraz wszystkie etapy produkcji, przygotowania i dystrybucji jest regulowany i spełnia określone warunki, aby otrzymać certyfikację.

Wszystkie nasze ekologiczne kawy mają świadectwa wystawione na podstawie kontroli potwierdzającej, że kawa została otrzymana zgodnie z zasadami produkcji i kontroli upraw ekologicznych, co oznacza , że ścisłe standardy pracy zostały spełnione.
Nasze certyfikaty