Jakość i pochodzenie kawy

Jakość i pochodzenie kawy

Cafe Creator nieustannie szuka nowych kaw specjalistycznych, opartych na zasadach jakości, trwałości, identyfikowalności, a przede wszystkim bliskich i bezpośrednich relacjach z rolnikami uprawiającymi kawę. Tak jak każda winnica tworzy własne wino, tak każde gospodarstwo produkuje własną unikalną kawę. W zależności od tego, gdzie kawa jest produkowana zachowuje swoją odrębność i oryginalność różniąc się od komercyjnych standardów kawy tym, że nigdy nie jest mieszana ze zbiorami z innych gospodarstw w okolicy.

Kawy zielone pochodzące z regionów położonych powyżej 1200 m n.p.m. rosną na wulkanicznych, bogatych glebach, uprawiane są w małych rodzinnych farmach stosujących tradycyjne techniki zbioru i przetwarzania ziarna. Tak powstaje kawa o szczególnym aromacie i smaku gdyż ziarna dłużej dojrzewają nabierając pełni smakowitości, ponad to są naturalnie czyste, gdyż wysokość eliminuje przedostawanie się wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń do owoców kawowca. Dzięki długo dojrzewającym owocom kawa uzyskuje cech nieporównywalnych z kawą z upraw przemysłowych.

Każdy zakup kawy zielonej ma certyfikat potwierdzający autentyczność zakupu w zakresie surowca wysokiej jakości, odmiany botanicznej i identyfikowalności pochodzenia.

Kupując naszą kawę znamy;

– historię gospodarstwa i rodziny
– współpracowników
– okres zbioru
– zacienienie i kontrolę chwastów
– monitoring szkodników
– wykorzystanie zasobów wodnych do procesu przeróbki ziarna
– proces zbierania i suszenia
– magazynowania i transportu

Jakość i pochodzenie kawy

Cafe Creator nieustannie szuka nowych kaw specjalistycznych, opartych na zasadach jakości, trwałości, identyfikowalności, a przede wszystkim bliskich i bezpośrednich relacjach z rolnikami uprawiającymi kawę. Tak jak każda winnica tworzy własne wino, tak każde gospodarstwo produkuje własną unikalną kawę. W zależności od tego, gdzie kawa jest produkowana zachowuje swoją odrębność i oryginalność różniąc się od komercyjnych standardów kawy tym, że nigdy nie jest mieszana ze zbiorami z innych gospodarstw w okolicy.

Kawy zielone pochodzące z regionów położonych powyżej 1200 m n.p.m. rosną na wulkanicznych, bogatych glebach, uprawiane są w małych rodzinnych farmach stosujących tradycyjne techniki zbioru i przetwarzania ziarna. Tak powstaje kawa o szczególnym aromacie i smaku gdyż ziarna dłużej dojrzewają nabierając pełni smakowitości, ponad to są naturalnie czyste, gdyż wysokość eliminuje przedostawanie się wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń do owoców kawowca. Dzięki długo dojrzewającym owocom kawa uzyskuje cech nieporównywalnych z kawą z upraw przemysłowych.

Każdy zakup kawy zielonej ma certyfikat potwierdzający autentyczność zakupu w zakresie surowca wysokiej jakości, odmiany botanicznej i identyfikowalności pochodzenia.

Kupując naszą kawę znamy;

– historię gospodarstwa i rodziny
– współpracowników
– okres zbioru
– zacienienie i kontrolę chwastów
– monitoring szkodników
– wykorzystanie zasobów wodnych do procesu przeróbki ziarna
– proces zbierania i suszenia
– magazynowania i transportu